ATC AL-KO Trailer Control

Het innoverende antislingersysteem

Dit slimme anti-slinger systeem wordt ingezet tegen de grootste angst van iedere kampeerder; Slingeren! Menig bestuurder heeft wel met klamme handjes achter het stuur gezeten. Maar met goed nadenken, de beladingsregels in acht nemend en een stabiele combinatie hoeft slingeren je echt niet te overvallen. De ATC AL-KO Trailer Control onder de caravan biedt daarbij extra veiligheid.

Om de trekcombinatie zo stabiel mogelijk te maken is het belangrijk om een aantal maatregelen te nemen. Elke caravan heeft zoals dat heet, een ‘kritische snelheid’. Dit is de rijsnelheid waarbij het omslagpunt ligt tussen afnemende of toenemende slingering. Rijd je onder de kritische snelheid, dan zorgt de zelfdempende werking van de caravan voor een langzaam afnemende slingering. De caravan komt zonder ingrijpen tot rust achter de trekauto. Maar rijd je boven de kritische snelheid dan kan een geringe stuurbeweging door inhalen of een plotselinge windvlaag tot razendsnel toenemen van een slingerende beweging leiden. Met behulp van de AL-KO ATC Trailer Control bent u veilig onderweg.

Mogelijkheden om je combinatie veiliger te maken

Welke mogelijkheden heb je om je combinatie veiliger te maken?
1.    Kies een zo stabiel mogelijke combinatie.
2.    Belaad volgens de regels.
3.    Gebruik een stabilisatorkoppeling.
4.    Schaf een AL-KO ATC Trailer control aan.
Door deze maatregelen te nemen gaat de kritische snelheid wat omhoog. Bij voorkeur tot een niveau boven jouw normale kruissnelheid. Wat overigens niet wil zeggen dat het nemen van de bovengenoemde maatregelen gelijk een vrijbrief is om veel harder te rijden. Als je dit wel doet dan komt het probleem vanzelf weer terug.

AL-KO ATC Trailer Control – de voordelen

Geïnteresseerd geraakt in het AL-KO ATC Trailer Control systeem? In onze kampeershop kun je informatie krijgen over de aanschaf en deskundige montage!

Terug naar het overzicht