DE 5 GROOTSTE VOOROORDELEN OVER HET KAMPEREN

Het wc-rol verhaal, wie kent hem niet? “Ik ga niet kamperen, gadver! Dan moet ik met een wc-rol over de camping lopen en weet iedereen dat ik naar het toilet ga, niks voor mij.” Tegenwoordig zijn er ontzettend veel campings waarbij dit niet meer nodig is. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de grootste vooroordelen over het kamperen. We zullen beginnen met bovenstaande voorbeeld.

1.     Het Wc-rol verhaal

Zoals we net al vertelden, komt het wc-rol verhaal ontzettend vaak naar voren. Mensen die bang zijn om met de wc-rol over de camping te lopen en hem dus onderweg naar het toilet verstoppen. Zolang het maar niet zichtbaar is dat ze een wc-rol mee hebben. “En dan vervolgens met 10 anderen in een ruimte je behoefte moeten doen? Blegh, ik moet er niet aan denken!” Deze jeugd trauma’s blijven altijd hangen, ook al is het kamperen heel erg veranderd.

Op 75% van de campings die door campingspecialist ACSI zijn geïnspecteerd, is een toiletrol aanwezig, blijkt uit de jaarlijkse controle van 330 ACSI-inspectieteams en dus is het helemaal niet meer nodig om over de camping te lopen met je wc-rol. En hou je er niet van om met anderen in één ruimte je behoefte te moeten doen? Misschien is een camping met privé sanitair wel wat voor jou? 

2.     “Kamperen is niet luxe”

Kamperen is niet luxe wordt er vaak gezegd, maar hier zijn wij het totaal niet mee eens. Kamperen was vroeger niet luxe, daar zijn we het wel mee eens. Net als de toiletten op campings zijn de caravans en campers ook heel erg veranderd. Veel meer ruimte, luxe bedden, mooi interieur en makkelijk op te zetten voortenten. Je kan voor comfort ook mooie dingen laten toevoegen aan je caravan of camper. Denk hierbij aan een airco, mover of levelingssysteem! Veel campings hebben tegenwoordig privé sanitair en een eigen afwasbak. Wij zijn zelfs campings tegengekomen met een privé vaatwasser! 😲

3.     Ik ga voor mijn rust op vakantie….

Wie niet? Hoe lekker is het om ’s ochtends wakker te worden van de vogeltjes met een lekker zonnetje of om in slaap te vallen met de tikkende regeldruppels op je tent of caravan? Overdag hoef je helemaal nergens rekening mee te houden, je kan doen wat je wilt, wanneer je wilt. Geen ontbijt buffet of lunchen tot 14.00 uur. Als je om 12.00 uur pas wil ontbijten, is dat prima! De kinderen gaan lekker naar het zwembad met vriendjes en vriendinnetjes, dus ook voor de ouders is het heerlijk rustig. Boekje lezen in een heerlijke ligstoel met een wijntje er bij, dat is pas rust! En de kinderen, die zijn sociaal bezig in plaats van dat gamen 😉.

4.     Ik heb niet het goede rijbewijs (of geen goede auto)

Veel mensen denken dat je een ander rijbewijs nodig hebt voor het rijden met een caravan of camper. Dit is echter niet altijd waar. Niet voor alle caravans en campers heb je een speciaal rijbewijs nodig. Hier kunt u een blog lezen met alle informatie over trekgewichten en rijbewijzen. Misschien helpt deze afbeelding ook al genoeg!

5.     Het is altijd koud op de camping

Kamperen op de camping kan wel eens koud worden. Nou is het in Zuid Frankrijk natuurlijk minder snel koud dan wanneer je in Noorwegen gaat kamperen, maar toch. Niks is vervelender dan het koud hebben in bed. Naast warmtedekens, extra laagjes en knus tegen elkaar aan liggen, zijn er tegenwoordig ook nieuwe oplossingen. Zo is er tegenwoordig de mogelijkheid om een caravan of camper met vloerverwarming te nemen! Ook zijn er combi kacheltjes die jullie warm kunnen houden.

Kent u iemand die ook zo een hekel heeft aan kamperen? Deel deze blog met hun!

Nog niet overtuigd over het kamperen? Bij Campolife kunt u ook caravans en campers huren om op die manier het een keer te proberen.

Terug naar het overzicht