Checklist voor kamperen met de caravan

Gewoon een handige checklist voor kamperen met de caravan. Er zijn er online een flink aantal te vinden. Sommige zeer beknopt en beperken zich slechts tot een deel van de benodigdheden. Hou je aan deze lijst en je komt geheid tot de conclusie dat je niet voldoende bij je hebt. Het resultaat kan zijn dat je na een aantal jaren alles minimaal dubbel hebt. Nooit meer iets te weinig bij je, maar wel last van overgewicht. Anderen zeer uitgebreid en gaan zover dat zelfs het meenemen van de tandenborstel en het hondenvoer benoemd wordt. En wij weten zeker dat je deze spullen echt niet zal vergeten.

Een checklist voor kamperen – handige weetjes

In onze ogen moet een checklist voor kamperen met de caravan vooral praktisch zijn. Bedoeld om je attent te maken op die dingen waar je niet altijd zomaar aan denkt om mee te nemen. Maar die toch echt o zo handig zijn. Je ziet je buurman in de weer met duct-tape omdat hij een paaltje geraakt heeft bij het manoeuvreren. Dit ziende bedenk je dat je dit een volgende keer toch echt mee moet nemen, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien kun je duct-tape echt voor alles gebruiken. Onderweg gaat je waterpompje stuk en hoe kom je daar dan aan in het buitenland? Het zou handig geweest zijn als je het bij je had, maar helaas kwam dit niet bij je op toen je de caravan aan het klaarmaken was. Het is best fijn als je kleine reparaties zelf onderweg uit kunt voeren. Dus wat kun je dan het beste bij je hebben?

Wij bedenken het voor je

En zodoende hebben we dus een checklist voor kamperen met de caravan opgesteld die, naast de logische dingen, toch zeker ook die handige items bevat waar je niet altijd aan zou denken van tevoren.