Campolife
Kampeerblog

Het caravanmatras, een goede investering

25 11 2016, door Campolife

Het caravanmatras lijkt wat ondergewaardeerd te zijn. En dat terwijl we tijdens onze vakantie toch heel wat uren doorbrengen op dat matras.   Natuurlijk, we gebruiken dit caravanmatras veel minder dan dat van thuis. Maar je wilt in je vakantie wel uitgerust wakker worden. En het is echt een misvatting dat een caravanmatras niet slijt als het maar enkele weken per jaar gebruikt wordt.

20161125_104324

Opstelling diverse caravanmatrassen in shop

Wanneer vervang je een caravanmatras

– Om hygiënische redenen

– Als het matras slijtage vertoont of kuilt

– Bij de aanschaf van een gebruikte caravan of camper

– Als het matras niet aansluit bij de wensen van comfort, zoals te hard, juist te zacht of te dun

Belangrijk om te weten over een caravanmatras

Matrassen in caravans en campers hebben meestal een specifieke maat en vorm. Bovendien is dit voor ieder merk, soort en type anders. Je kunt dus niet zomaar een matras kopen bij een beddenzaak. Een caravanmatras is altijd maatwerk!

Het gewicht van een caravanmatras is erg belangrijk. Een goed caravanmatras is aanzienlijk lichter dan een matras voor thuis.

Door de afwijkende vorm van caravanmatrassen kunnen deze niet gekeerd worden. Dit verkort de levensduur van een caravanmatras.

De caravan of camper wordt vaak meegenomen naar warme landen. Warme nachten betekent veel transpireren. Er worden dan ook specifieke eisen gesteld aan het vermogen om te ventileren en vocht af te voeren.

20161125_104246

Zoals de caravanmatrassen hier staan ziet het er al comfortabel uit

Geschikte matrassen voor caravan of camper

NASA Traagschuim matrassen
Deze druk verlagende schuimsoort reageert op lichaamswarmte en is extra soepel met minimale tegendruk. Het is belangrijk om hierbij voor een kwaliteitsproduct te kiezen. Door slechte kwaliteit kan de ventilatie alsnog te wensen over laten waardoor het matras warm aanvoelt.

Koudschuim matrassen
Deze matrassen zijn zeer geschikt voor gebruik in caravans en campers. Koudschuim matrassen ventileren goed en bieden veel comfort.

Pocketvering matrassen
Deze matrassen zijn minder geschikt voor een Frans bed aangezien deze door de pocketveren lastig op maat gemaakt kunnen worden. Voor rechte (eenpersoons)bedden zijn deze matrassen wel geschikt. Ze liggen fantastisch en hebben een uitstekende vering. Dit soort matrassen is wel aan de zware kant, maar wordt vanwege het comfort toch nog regelmatig verkocht.

Matrassen die ongeschikt zijn voor caravan of camper

Latex matrassen
Deze ventileren niet goed en laten geen vocht door. Bovendien zijn deze matrassen zwaar

Polyester matrassen
Kunnen wel gebruikt worden, maar bieden weinig comfort en gaan niet heel lang mee

Maatwerk matrassen bij Campolife – kom proef liggen

Campolife is leverancier van Maatwerk matrassen. De matrassen worden volledig op maat gemaakt. Dit gebeurt op basis van het merk, type en bouwjaar van uw caravan of camper. In onze kampeershop kunt u op uw gemak komen proef liggen. Trekt u er de tijd voor uit, want u koopt een caravanmatras voor een aantal jaren en het comfort van uw caravanmatras draagt absoluut bij aan uw vakantieplezier. Om een indicatie te geven van de prijs, deze zal gemiddeld komen op
€ 550,- en dan heeft u ook echt een goed matras, geschikt voor gebruik in een caravan of camper.

20161125_110650

Proef liggen op een caravanmatras

Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste matras. Als u na al dat liggen het ideale matras gekozen heeft, plaatsen wij een bestelling voor u. Van de meeste caravans zijn de bed maten bekend. Komt uw caravan nog niet voor in de database van onze leverancier, dan komt deze de maat bij u opnemen. U hoeft dus nooit zelf te meten! Omdat het maatwerk betreft vragen wij u wel de order vooruit te betalen. De levertijd van uw caravanmatras is ca. 20 werkdagen, waarna uw matras kosteloos bij u wordt afgeleverd. Daardoor geen gesleep met matrassen!

Slaap Lekker!

Campolife