Trends caravanverkopen kampeerseizoen 2019

Trends caravanverkopen kampeerseizoen 2019, bent u daar ook zo benieuwd naar? Een nieuw kampeerseizoen staat voor de deur. Vele nieuwe en gebruikte caravans rollen momenteel bij ons de werkplaats uit, klaar om afgeleverd te worden. Maar wat zijn nou de trends caravanverkopen kampeerseizoen 2019? Dat er veel veranderd is t.o.v. 20 jaar geleden is een feit!

Trends caravanverkopen kampeerseizoen 2019 – Luxe, compact en snel verkassen

Caravannen is tegenwoordig luxe en compact. We willen snel verplaatsbaar zijn, waardoor een sterke mobiliteit ontstaat. De accessoires die we daarvoor laten monteren zorgen voor veel gemak. Zaken als een cassetteluifel, mover inclusief level systeem en elektrische uitdraaisteunen zorgen ervoor dat we snel mobiel kunnen zijn. Daardoor kan er dus vaker verkast worden. Verder zorgen een airco en vloerverwarming ervoor dat het seizoen waarin we kamperen en het klimaat minder belangrijk worden. Wij noemen het camperen met de caravan.

Trends caravanverkopen kampeerseizoen 2019 – Waardevastheid gebruikte caravans

Op het gebied van trends caravanverkopen is zeker de enorme waardevastheid van gebruikte caravans een belangrijke factor. Door de hogere inruilprijzen is de stap naar een nieuwe caravan steeds gemakkelijker te nemen.
Het voordeel van de caravan t.o.v. de camper is dat men altijd een auto voor handen heeft. Daarmee kunt u gewoon in de stad parkeren. De verhoogde modellen auto’s zijn tegenwoordig sterk favoriet en deze wagens zijn vaak uitermate geschikt om caravans te trekken.

Lekker slapen en eigen sanitair

De nieuwe caravans zijn tegenwoordig vrijwel altijd uitgerust met een vast bed. Deze zijn vaak voorzien van zeer comfortabele matrassen. Slaapcomfort op en top! En, heel belangrijk, schoon eigen sanitair.

Investeren in kampeergenot

Opvallend is zeker ook de verhouding in de investering die men doet in accessoires ten opzichte van de caravanprijs. Er wordt procentueel steeds meer in luxe accessoires geïnvesteerd. Duidelijk is wel dat men liever het geld investeert in kampeergenot, dan het geld met de lage rentestanden op de bank te zetten.
Kortom, kamperen met de caravan is nog altijd een trend op zichzelf. Luxe, comfortabel, licht van gewicht en snel kunnen verplaatsen. Dit zijn de kernwoorden die de huidige caravanner belangrijk vindt en waar men in investeert. Het camperen met de caravan is een feit!