Caravanmovers
MONTAGE SNELSERVICE
  • Caravanmovers:
  • terug naar overzicht

Caravanmovers Al-Ko Mammut Mover

Al-Ko Mammut Mover

Het intelligente rangeersysteem voor caravans

De standplaats is niet vlak en op de camping is niemand die kan helpen duwen. Met het AL-KO MAMMUT mover rangeersysteem kunt u uw caravan ook zonder hulp tot op de centimeter nauwkeurig op de plek zetten, zelfs op een hellend of oneffen terrein! AL-KO heeft gekozen voor de AGM accu en lader van Mastervolt. Beide systemen zijn op elkaar afgestemd en dit garandeert optimaal gebruik. Vanaf 2012 is de AL-KO AMS MAMMUT met 5 jaar garantie*

Robuuste aandrijfunits

Sterk, robuust, compact, elke aandrijfunit heeft een krachtige elektromotor voor het aandrijven van de caravanwielen. Daarnaast beschikt elke unit over een eigen regeleenheid die goed beschermd is tegen spatwater, vuil en neerslag.

Afstandsbediening met Joystick

AL-KO Mammut is het enige caravan rangeersysteem met Joystick bediening. Anders dan bij een drukknopsysteem kunt u hiermee traploos sturen, versnellen en afremmen.

Eenvoudig aankoppelen

Met de Al-KO Mammut brengt u de caravan precies in de juiste positie boven de trekhaak. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over mogelijke beschadigingen van de achterbumper of achterklep bij het aankoppelen. Met de Mammut behoort dat definitief tot het verleden.

Maximale bodemvrijheid bij AL-KO chassis

Elk AL-KO chassis met een ingestanste M’ in de chassisbalken (vanaf bouwjaar 2010) is standaard voorzien van montagegaten voor het Mammut systeem. De voor stabiliteit noodzakelijke dwarsbalk neemt daarbij geen ruimte onder het chassis in, waardoor de bodemvrijheid volledig behouden blijft.

Sterke krachtbronnen

De krachtige Mammut aandrijfunits zorgen voor een stabiele en betrouwbare aandrijving van de caravanwielen. Schokvrij brengen ze de caravan in beweging en tot stilstand, niet alleen op vlak terrein maar ook op hellingen. De robuuste constructie staat garant voor een lange levensduur.

Optimale grip

Elke aandrijfunit bevat twee elektromotoren: één voor het aandrijven van de caravanwielen met behulp van de aandrijfrollen en de andere voor het aandrukken van de aandrijfrollen tegen de caravanbanden. De permanente elektronische regeling van de aandrukkracht zorgt er daarbij voor dat de grip van de aandrijfrollen op de wielen onder alle omstandigheden optimaal is. Hierdoor kunnen hellingen tot 28 % en obstakels tot 4 centimeter probleemloos worden overwonnen.

MASTERVOLT AGM accu

Accu waarbij het elektrolyt (mengsel van water en zwavelzuur) grotendeels geabsorbeerd is in glasfiber. Deze accu’s zijn geheel onderhoudsvrij en gassen niet onder normale omstandigheden. Kunnen dus overal gemonteerd worden en afzuiging is niet nodig.

AGM accu’s kunnen door hun constructie zeer snel ontladen worden, met zeer hoge stromen en zijn dus uitermate geschikt voor systemen waarbij hoge stromen nodig zijn (zoals het starten van motoren). De accupolen van AGM accu’s zijn afschroefbaar. U kunt bij installatie zowel standaard accuklemmen als kabelogen gebruiken.

AL-KO Mammut mover gemonteerd** incl. AGM accu € 2.395,-

**Basismontage movers: Standaard montage exclusief adapters etc.

EXTRA OPEN
2e Pinksterdag
24 MEI 11:00-17:00
Afspraak maken
folder