Onderhoud cassette toilet

Onderhoud van het cassette toilet (ook wel chemisch toilet genoemd) is noodzakelijk om uw toilet probleemloos te laten functioneren. Het onderhoud van het toilet gaat verder dan alleen het schoonmaken van de buitenkant. Het consequent schoonhouden van de toilettank is van essentieel belang. De buitenkant kan schoongemaakt worden met een kunststofreiniger zoals die van Thetford. Helaas zien we vaak dat men het toilet schoonmaakt met agressieve reinigingsmiddelen, zoals deze thuis gebruikt worden. Echter is een chemisch toilet aan de buitenkant gemaakt van relatief zacht (buigzaam) plastic en kan dus krassen of onder invloed van agressieve chemische middelen zelfs oplossen.

Het reinigen van de buitenkant van het toilet

De buitenkant van het toilet kan dus regelmatig afgenomen worden met een vochtige doek en de binnenkant van de pot kan periodiek worden schoongemaakt met een daarvoor geschikt middel, zoals Thetford Toilet Bowl Cleaner. Dit middel is speciaal ontwikkeld om de binnenkant van de pot regelmatig te reinigen zoals u dat thuis ook doet. Gebruik hierbij geen harde borstel, want dan krast het pastic en in de krassen blijft vuil zitten!

Het reinigen van de cassette tank

Als u de cassette geleegd hebt, moet u de cassette goed naspoelen met schoon water. Gebruik hiervoor nooit een hogedrukspuit, want dan spuit u de losse delen aan de binnenkant los zoals de niveau indicator.

Nadat u de cassette geleegd en gespoeld hebt, dient u Thetford Aquakem Blauw of Thetford AquaKem Groen toe te voegen voor probleemloos gebruik. Als het toilet is voorzien van een eigen spoelwatertank, dan voegt u in het spoelwater Thetford Aqua Rinse toe. Dit dient als dagelijkse reiniging van de toiletpot bij iedere spoeling.

Periodiek onderhoud

Tweemaal per seizoen neemt u de cassette goed onder handen met Thetford Cassette Tank Cleaner. Dit middel voegt u toe zoals aangegeven op de fles. Ongeveer 300 ml per keer of meer bij zware vervuiling. U vult de tank tot halfvol met lauwwarm water. Na 15-20 uur keert u de tank om en laat de tank nogmaals 15-20 uur staan. Zodoende is ook de bovenkant van de binnenzijde goed gereinigd. Daarna kunt u het water met reinigingsmiddel weggooien in het toilet en kunt u de tank weer vullen met de juiste dosering Aqua Kem blauw of groen en 1,5 tot 2 liter water. Uw cassettetoilet is weer klaar voor gebruik en brandschoon!

Wilt u meer informatie over de werking van het toilet in het algemeen?

Bekijk dan hier onze instructievideo waarin een onderscheid gemaakt wordt tussen een banktoilet en een toilet met een draaibare pot.

Terug naar het overzicht