Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor ons pand hebben wij een ruime parkeerplaats waar u uw auto en/of kampeermiddel gratis kunt parkeren.

Campolife is ook te bezoeken als u rolstoel gebonden of mindervalide bent. Met een lift kunt u naar de eerste etage.

U mag uw hond zeker meenemen naar ons. Wij vragen u wel uw hond aangelijnd te houden en deze niet mee te nemen in de caravans en campers.

Campolife heeft op dit moment geen vouwwagens meer te koop. Sinds 2022 verkopen wij wel nieuwe campers.

Als u een nieuwe caravan bij ons gekocht heeft, dan ontvangt u in de week dat u de caravan kan komen ophalen een email met onder andere het kenteken, een betalingsverzoek en diverse instructievideo’s.

Showrooms & kampeershop

Di – vr     09:00 – 17:30 uur
Za            09:00 – 17:00 uur

Werkplaats

Ma – vr   08:00 – 17:00 uur (telefonisch bereikbaar vanaf 9uur)
Za*          09:00 – 12:00 uur

*Alleen geopend voor het op afspraak halen en brengen van uw kampeermiddel

Campolife heeft geen standaard koopavond.

Onze openingstijden zijn als volgt:

Showrooms & kampeershop

Di – vr     09:00 – 17:30 uur
Za            09:00 – 17:00 uur

Werkplaats

Ma – vr   08:00 – 17:00 uur (telefonisch bereikbaar vanaf 9uur)
Za*          09:00 – 12:00 uur

*Alleen geopend voor het op afspraak halen en brengen van uw kampeermiddel

Houdt u onze socials in de gaten voor opening tijdens feestdagen en extra zondagen.

Welke apparaten kun je nu eigenlijk allemaal aanzetten bij hoeveel ampère op de camping? Als je op vakantie gaat, neem je ongemerkt steeds meer elektronische apparaten mee. Mobiele telefoon(s), iPad(s), laptop die opgeladen moet(en) worden, ventilator of zelfs een airco, een koffiezetapparaat, een koelkast, een oventje of elektrische barbecue en ga zo maar door. Door het gebruik van dergelijke apparaten op de camping, loopt het stroomverbruik flink op. Maar kun je wel overal de extra koelkast aansluiten, de ventilator aanzetten en daarna ook nog broodjes afbakken in het oventje? Om erachter te komen welke en hoeveel apparaten je tegelijkertijd aan kunt zetten op de camping (zonder dat de stoppen doorslaan), gebruik je deze handige rekensom: ampère x voltage = Watt. Dus stel dat je op een camping staat die 10 ampère aanbiedt: 10 ampère x 230 volt = 2300 Watt. Dan kun je dus 2300 Watt tegelijkertijd gebruiken. Op alle huishoudelijke apparaten staat aangegeven hoeveel Watt deze nodig hebben. Door het aantal Watt van alle apparaten die je wil gebruiken bij elkaar op te tellen weet je dus of je genoeg hebt aan het aantal ampère.

Wat is het ampère beveiligingsschema van een Knaus E-power? In onderstaand schema alle informatie hierover:

Caravans

Campolife is officieel dealer van de 3 topmerken DethleffsFendt en Knaus caravans. Daarnaast verkopen wij occasions van alle merken.

Ja, wij verhuren ook caravans. Klikt u hier voor meer informatie.

U kunt uw caravan eenvoudig bij Campolife te koop aanbieden via Directe Inkoop of Bemiddeling bij Verkoop. Veel mensen zien er namelijk tegen op om hun waardevolle kampeermiddel zelf op bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Vreemde mensen aan de deur, telkens naar de stalling of gedoe met betalingen en garantie. Bij Campolife kunt u uw caravan zorgeloos, veilig en snel verkopen. U kunt uw huidige caravan natuurlijk ook inruilen bij Campolife. Kijkt u op onze website voor meer informatie.

Jazeker, hier ziet u al onze caravan occasions

Het maximale trekgewicht van uw auto vindt u op uw kentekenbewijs. Kijkt u dan naar het “geremde” trek gewicht.

Of vul uw kenteken in op de website van de RDW: www.rdw.nl

Dat is geen probleem, de caravan is veilig tijdens onweer. De caravan staat op rubberen banden, de 4 uitdraaipoten geleiden alles terug naar de aarde en de CEE-stekker is ook voorzien van een aarde draad (uiteraard zijn vallende bomen uitgezonderd in dit verhaal).

Met enkel rijbewijs B mag u:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (leeggewicht van de aanhanger + laadvermogen).
 • Een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Met rijbewijs B+E:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen).

Uiteraard moet de auto de gewichten wel mogen en kunnen trekken.

In deze blog kunt u meer gedetailleerde informatie lezen over dit onderwerp.

U hoeft geen afspraak bij ons te maken om uw caravan te komen inruilen. Inruil kan & mag altijd gebracht worden. Ook in het hoogseizoen.

Nee, u kunt voor een Tempo 100 keuring contact opnemen met Dekra.

Bij hoge koelkasten is het vermogen te groot voor de accu van de auto. Daarom doet hij het niet als hij is aangesloten op de auto. Wilt u toch dat de koelkast werkt? Dat kan, maar dan moet het op gas aangesloten worden met een crashsensor. Deze zorgt ervoor dat bij een aanrijding de gastoevoer wordt afgesloten.

Wat is het ampère beveiligingsschema van een Knaus E-power? In onderstaand schema alle informatie hierover:

Campers & buscampers

Campolife is sinds 2022 officieel dealer van Dethleffs campers en Sunlight campers. Daarnaast verkopen wij occasions van alle merken.

U kunt uw camper eenvoudig bij Campolife te koop aanbieden via Directe Inkoop of Bemiddeling bij Verkoop. Veel mensen zien er namelijk tegen op om hun waardevolle kampeermiddel zelf op bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Vreemde mensen aan de deur, telkens naar de stalling of gedoe met betalingen en garantie. Bij Campolife kunt u uw camper zorgeloos, veilig en snel verkopen. U kunt uw huidige camper natuurlijk ook inruilen bij Campolife. Kijkt u op onze website voor meer informatie.

Jazeker, bekijkt u hier ziet alle huidige camper occasions

Dat is geen probleem, de camper is veilig tijdens onweer. De camper staat op rubberen banden, de 4 uitdraaipoten geleiden alles terug naar de aarde en de CEE-stekker is ook voorzien van een aarde draad (uiteraard zijn vallende bomen uitgezonderd in dit verhaal).

Met uw rijbewijs B mag u een camper tot een maximaal te beladen gewicht van 3500KG rijden. Boven de 3500KG heeft u een C of C1 rijbewijs nodig.

Ja, wij verhuren ook campers! Bekijk ons nieuwe camper huurleaflet of reserveer direct via 0186-604000 of info@campolife.nl

U hoeft geen afspraak bij ons te maken om uw camper te komen inruilen. Inruil kan & mag altijd gebracht worden. Ook in het hoogseizoen.

Voortenten & Luifels

U kunt de juiste omloopmaat van uw caravan vinden op de volgende pagina’s van de diverse voortent leveranciers:

Wij verkopen voortenten van de merken IsabellaUnicoDorema en Walker. Klik hier voor meer product inhoudelijke informatie. Daarnaast verkopen wij Thule en luifels.

Jazeker! U kunt deze aanbieden bij de informatiebalie achter in onze kampeershop, bij voorkeur na het seizoen.

Ja, Campolife heeft een groot assortiment aan tent onderdelen zoals haringen, scheerlijnen, grondzeil en voortenttapijt. Kom gerust een kijkje nemen in onze ruime kampeershop in Heinenoord.

Jazeker, kom gerust een kijkje nemen in onze ruime kampeershop en wij voorzien u graag van een passend advies.

Kampeershop

Zodra uw bestelling bij ons binnen is gekomen, ontvangt u direct een bericht van ons. Daarna kunt u uw bestelling bij ons komen ophalen.

Ja, wij verkopen mooie kwalitatieve partytenten voor tuin, camping of strand! Bij Campolife zijn diverse partytenten van o.a. Bo-Camp of Coleman uit voorraad leverbaar.

In onze ruime kampeershop treft u vele bekende merken aan. U kunt bij ons terecht voor alles wat u nodig heeft voor uw kampeervakantie. Van haringen en scheerlijnen tot airco’s en van tafels en stoelen tot barbecues. Maar ook tenttapijt, slaapzakken, serviesgoed, pannen en elektrische huishoudelijke apparaten. Allemaal kampeerartikelen om uw verblijf op de camping zo aangenaam mogelijk te maken!

Nee, dit kunnen wij op basis van uw postcode en huisnummer in de winkel voor u doen.

Ja, wij verkopen bij Campolife een kleine selectie 2 tot 3 persoons tenten.

Campolife neemt geen VVV cadeaubonnen aan. Bij de kassa in onze kampeerwinkel kunt u met pin of contant betalen. Daarnaast verkopen wij ook Campolife Kampeer Cadeaubonnen van €10, €25 en €50 welke u uiteraard bij ons kunt besteden.

Campolife verkoopt gasflessen van 3 verschillende merken;

 • Benegas Comfort steel (voorheen ‘EasyBlue’): dit zijn lichtgewicht stalen flessen, blauw van kleur en beschikbaar in 2 inhoudsmaten (6 en 9,5kg vulling). De 6kg fles weegt leeg 4,5kg en de 9,5kg weegt leeg 6,2kg. De flessen hebben een statiegeld van €25,- voor de 6kg en €35,- voor de 9,5kg
 • Benegas Light: dit zijn lichtgewicht kunststof flessen, groen van kleur) en beschikbaar in 3 inhoudsmaten (5, 7,5 en 10kg vulling). De 5kg fles weegt leeg 3,8kg, de 7,5kg fles weegt leeg 4.1kg en de 10kg fles weegt leeg 5.3kg. Deze flessen hebben een geregistreerd statiegeldsysteem van €40,-. Dit moet je aanmelden bij Benegas d.m.v. een code die u als klant van ons meekrijgt.
 • CampinGaz: dit zijn kleine, lichtgewicht stalen flessen, blauw van kleur). Campingaz flessen zijn koopflessen en hebben geen statiegeld. Dit is de enige fles die je in heel Europa kan omwisselen. De stalen Campingaz gasflessen zijn te koop onder de namen 901 (0,4kg vulling), 904 (1,8kg vulling) en 907 (2,75kg vulling).

Wij vullen geen flessen, maar ruilen voor volle flessen.

Welke apparaten kun je nu eigenlijk allemaal aanzetten bij hoeveel ampère op de camping? Als je op vakantie gaat, neem je ongemerkt steeds meer elektronische apparaten mee. Mobiele telefoon(s), iPad(s), laptop die opgeladen moet(en) worden, ventilator of zelfs een airco, een koffiezetapparaat, een koelkast, een oventje of elektrische barbecue en ga zo maar door. Door het gebruik van dergelijke apparaten op de camping, loopt het stroomverbruik flink op. Maar kun je wel overal de extra koelkast aansluiten, de ventilator aanzetten en daarna ook nog broodjes afbakken in het oventje? Om erachter te komen welke en hoeveel apparaten je tegelijkertijd aan kunt zetten op de camping (zonder dat de stoppen doorslaan), gebruik je deze handige rekensom: ampère x voltage = Watt. Dus stel dat je op een camping staat die 10 ampère aanbiedt: 10 ampère x 230 volt = 2300 Watt. Dan kun je dus 2300 Watt tegelijkertijd gebruiken. Op alle huishoudelijke apparaten staat aangegeven hoeveel Watt deze nodig hebben. Door het aantal Watt van alle apparaten die je wil gebruiken bij elkaar op te tellen weet je dus of je genoeg hebt aan het aantal ampère.

Techniek

Ons advies is om voor elke vakantie de banden van uw caravan/camper op spanning te zetten. Of in ieder geval 1x per jaar (bij voorkeur aan het begin van het seizoen). U vindt de juiste spanning op de wang van uw band. Dit staat aangegeven in een PSI-nummer. Zie de tabel hieronder voor de juiste druk in BAR.

PSIBar
141
433
503.5
584
654.5
725

De leeftijd van uw banden vindt u op de banden zelf. Deze zijn aangegeven aan de hand van een DOT-code. Op onderstaande foto ziet u hier een voorbeeld van. De eerste 2 cijfers geven een weeknummer aan en de laatste 2 cijfers geven het jaartal weer.
In ons voorbeeld zijn de banden dus van week 17, jaar 2017.

Het advies van de BOVAG is dat caravanbanden niet ouder mogen zijn dan 6 jaar.

Let op: sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren deze regel ook!

Een gasslang gaat 5 jaar mee, daarna moet deze vervangen worden.  Dit is om uitdroging van de slang en rubbers te vermijden.

Een drukregelaar heeft een levensduur van 10 jaar.

Om te kunnen achterhalen wat voor type koelkast u heeft, klikt u hier voor meer informatie.

U kunt 2 soorten accu’s hebben in de caravan: een lithium batterij of een loodzuur accu.

Ons advies is om beide soorten accu’s eruit te halen of, indien mogelijk, uw caravan of camper de gehele winter op de 230V/CEE stekker te laten staan.

Een lithium batterij kan de volledige winterperiode met zijn eigen stekker in het stopcontact worden weggezet (plaats op een lithium batterij nooit een andere oplader dan die van zichzelf). Een lithium batterij kan in theorie 6 maanden zonder laden en tot een temperatuur van -15 graden buiten staan, maar ideaal is het niet.

Bij een loodzuur accu plaatst u de acculader minimaal 1x per maand minimaal 24 uur op de accu om de conditie van de accu op peil te houden.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

In deze video krijgt u uitleg over hoe u het beste de caravan aan en van de auto kan koppelen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende stabilisatoren: de AKS3004, AKS2004, AKS1300 en de Winterhoff.

Bekijk deze instructievideo met een uitleg over de werking van het buizensysteem door de hele caravan (de ring verwarming van het merk Truma).

In de volgende twee instructievideo’s kunt u zien hoe u uw kachel kunt ontsteken:

 • Er zijn Truma gas kachels met een elektrische ontsteking. Daar hebben wij een video over gemaakt welke u hier kunt bekijken:
 • Wilt u meer uitleg over de werking van de Truma gas kachel met een handmatige ontsteking? Bekijk dan deze instructievideo:

Een elektrische vloerverwarming verbruikt gemiddeld 400 Watt. In deze video geven wij u uitleg over de werking van de vloerverwarming in uw caravan voor de merken Dethleffs, Knaus en Fendt.

Wilt u meer weten over hoe u het beste uw caravan waterpas kan zetten op de camping? Bekijk dan deze instructievideo voor meer informatie:

Hoe werkt uw kooktoestel in uw caravan? Dat ziet u in deze video hieronder:

In deze video vertelt Cliff u alles over 2 verschillende soorten toiletten; het banktoilet en het draaibare toilet. Er komt zowel een toilet voorbij van het merk Thetford als van het merk Dometic.

Bekijk deze instructievideo over het leeghalen van het watersysteem, zodat uw caravan winterklaar is en weer terug de stalling in kan.

In de volgende twee instructievideo’s ziet u hoe u uw watertank kunt vullen.

Bekijk deze video over het watersysteem vullen met boiler (warm water boiler van Truma):

Of wilt u misschien meer informatie over de werking van het watersysteem zonder warm water?

Bij het Thetford toilet vindt u de zekering in de ruimte waar de cassette van het toilet zit. Achterin of aan de zijkant achterin zit een klepje dat u open kunt doen. Daar vindt u de zekering.
Bij het Dometic toilet vindt u de zekering onder het display dat op het toilet zit. U kunt het display eruit halen en dan de zekering vervangen.
De zekering moet altijd vervangen worden door een gelijkwaardige zekering van 3Amp.

In of rondom het service luik of op de cassette van het toilet bevindt zich een sticker.  

Hierop staat het type vermeld. Het type nummer begint altijd met de letter C… 

De tank is zeker te reinigen, hier is een special cleaner van Thetford voor beschikbaar: Thetford Duo Tank Cleaner  

Mocht u de tank willen vervangen, bijvoorbeeld i.v.m. de leeftijd van de tank of bij aankoop van een occasion caravan of camper, dan zijn er ook Fresh-up sets verkrijgbaar.  

Hierin zit een nieuwe toiletcassette en een nieuwe toiletbril:

Hieronder kunt u de meest gangbare handleidingen bekijken: 

C200  

C220

C250

C260

C400

C2/3/4 (links of rechts)

C500

Ja, dit kan in theorie wel, maar dit papier breekt slecht af. Hierdoor kunnen er verstoppingen ontstaan. Het advies is om speciaal toiletpapier te gebruiken. Er zijn diverse merken verkrijgbaar in onze ruime kampeershop

In deze pdf vindt u alle informatie hierover.

Inbouwaccessoires

Wij verkopen loodzuur accu’s en lithium batterijen. Deze hebben wij in verschillende ampère, daardoor zijn ze zowel geschikt voor in een caravan als in een camper.

Hieronder ziet u diverse voor- en nadelen per accu op een rij.

Loodzuur accu;

Voordelen: sterk in ampère; voordelig in aanschaf.

Nadelen: kan niet tegen kou; zwaar in gewicht; kan knalgassen veroorzaken; kan zijn eigen capaciteit niet volledig gebruiken.

Lithium batterij;

Voordelen: licht in gewicht; komt met een eigen oplader; kan tegen de kou (tot ongeveer -15gr); kan zijn volledige capaciteit gebruiken; weinig capaciteit verlies.

Nadelen: kostbaar in aanschaf; gevoelig voor andere opladers.

Bij een halfautomaat mover moet je zelf handmatig de rollen van de mover op de band draaien.

Bij een volautomaat zet je met een afstandsbediening automatisch de rollen op de band.

Aan de buitenkant van de mover zit het draai mechanisme waaraan je kan zien welk type het is:

           Volautomaat mover
                                                                        
Halfautomaat mover

Wilt u meer uitleg over het gebruik van de Thule cassette luifel? Het type luifel dat wordt uitgelegd in deze video is de Omnistore 6300 (zowel voor gebruik bij de caravan als bij de camper).

Wilt u meer uitleg over het gebruik van de Alko Mammut mover? Kijk dan hieronder de Campolife instructievideo over de Mammut mover.

Bekijk hieronder alle uitleg over het gebruik van de Truma mover. In deze video komen zowel de half automaat mover als de vol automaat mover aan bod.

In deze instructievideo krijgt u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de half automaat Reich mover. Met o.a: Easydriver Infinity 2.0 Easydriver pro 2.0 Easydriver Active 2.0 / 2.3 Easydriver basic 1.6

Wilt u meer uitleg over het gebruik van de Enduro mover? Bekijk dan deze video met zowel informatie over de half automaat mover als de vol automaat mover (EM305+, EM505, EM303A+, EM304smart, EM303+)

Zoekt u een nieuwe accu voor uw caravan en heeft u geen idee welke het meest geschikt is?

Wij adviseren u altijd om een lithium batterij te kopen welke geschikt is voor het gewicht van uw caravan. Iedere lithium batterij heeft z’n beperkingen met betrekking op rangeertijd.


Hieronder ziet u in een overzicht boven welk gewicht de rangeertijd drastisch zal verminderen:
Enduro LI1210 (10AH) >25 minuten tot 1400KG
Enduro LI1220 (20Ah) >45 minuten tot 1700KG
Enduro LI1230 (30Ah) >60 minuten tot 2000KG

PowerXtreme X10 (10Ah) 30 minuten tot 1500KG
PowerXtreme X20 (20Ah) 60 minuten tot 1800KG
PowerXtreme X30 (30Ah) 90 minuten tot 2250KG

In principe hoeft u niets te doen met de zonnepanelen. Mocht uw stalling er specifiek om vragen, dan kunt u het beste de pool van de huishoudaccu losmaken.

Storingen

Hou altijd in uw achterhoofd dat een absorptie koelkast altijd maar 15 graden kan terugkoelen in verhouding tot de buitentemperatuur. Bij deze een aantal vuistregels voor een goede werking van de koelkast, waardoor u hem beter kan laten koelen:

 • Bij koud weer, verhoog juist de temperatuur (dus stand 4/5 of met een draaiknop op bijna 90/95%).
 • Bij warm weer, zet de koelkast iets terug in koelen (dus op stand 2 of met een draaiknop op 25/30%).
 • Bij warm weer, verwijder de roosters aan de buitenkant voor een betere ventilatie. Plaats eventueel in het onderste rooster een ventilator die de lucht naar boven duwt. Of plaatst in het bovenste rooster een aanzuigende ventilator.

Klik hier voor meer uitleg en tips.

In onderstaande video vertelt Cliff u over storingen die kunnen voorkomen bij de Truma mover.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over storingen die kunnen voorkomen bij de Alko Mammut mover.

Deze video hieronder geeft uitleg over storingen die kunnen voorkomen bij de Enduro mover.

Probeert u de koelkast eens op gas aan te zetten (in de instructievideo hieronder leggen wij uit hoe dit werkt).

Werkt de koelkast nu wel? Dan is waarschijnlijk het 230v/12v verwarmingselement defect. Deze kunt u zelf vervangen of u kunt een afspraak maken met onze werkplaats op telefoonnummer: 0186-604000 of via E-mail: technischedienst@campolife.nl

Lees hier een aantal problemen die zich kunnen voordoen bij movers in het algemeen met daarbij de oplossing.

In de linkjes hieronder vindt u verschillende beslisbomen over mogelijke problemen per toilet.  

(sommige documenten zijn alleen in het Engels beschikbaar) 

– Probleemoplossing C2-C3-C4

– Probleemoplossing C200  

– Probleemoplossing C250  

– Probleemoplossing C260

– Probleemoplossing C400  

– Probleemoplossing C500  

– Controleer of de cassette op de juiste manier is geplaatst 

– Controleer of het rubber (Lipseal) nog goed is. Smeer deze anders goed in met de daarvoor bedoelde Thetford (Seal Lubricant) spray

– Mocht dit niet werken, vervang dan de rubberring voor een nieuwe

(Het advies van Thetford is om deze 1 keer in de 5-6 jaar te vervangen) 

In een caravan/camper bevindt zich een waterpomp die het toilet van water voorziet. Het kan voorkomen dat deze stuk gaat. Hieronder vindt u een aantal instructievideo’s van Thetford hoe u de waterpomp kunt vervangen. 

Type toilet:  

C500: https://www.youtube.com/watch?v=CcU8RRqI8Hw 

C400/C402: https://www.youtube.com/watch?v=q3KmVWNH8kg 

C200: https://www.youtube.com/watch?v=CNbznuzQV-4 

Werkplaats

Tijdens de vochtmeting meet de monteur met een vochtmeter het percentage vocht in de wanden, de vloer en het dak van uw caravan of camper. Bij een juist percentage mag de caravan weer met u mee naar huis. Mochten er slechte waardes uit de meting komen, dan moet de caravan blijven voor nader onderzoek. Bij de merken Dethleffs en Knaus wordt ook een aantal cruciale punten onder de caravan opnieuw behandeld/ingespoten met een Tyleen spray. Cruciale punten zijn onder andere: uitgang van afvoerleidingen, ventilatieopeningen en de overgang waar de vloer aan de wand vast zit. Een vochtmeting duurt gemiddeld 1 uur en kan altijd tussendoor ingepland worden.

Nee, dat is niet nodig.

Bij voorkeur moet de caravan inderdaad leeg zijn, zodat de monteur er gemakkelijk bij kan. Tijdens een vochtmeting wordt met een vochtmeter het percentage vocht in de wanden, de vloer en het dak van uw caravan gemeten. Dat betekent dat de monteur op de vloer moet kunnen lopen. Er mogen dus wel gewoon spullen onder de banken blijven liggen, zo lang de monteur niet alles opzij hoeft te leggen. Hetzelfde geldt voor de spullen in de kastjes, deze moeten wel een beetje opzijgeschoven kunnen worden. Uiteraard moet de monteur altijd de caravan in kunnen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Ja, dat mag. Belt u in de maanden februari, maart en april wel altijd even van tevoren of er plek is. De andere maanden is het mogelijk eerder te brengen.

Bekijk hier de hele procedure.

Dit is merk afhankelijk, maar dit is gemiddeld tussen 2 maanden voor en 3 maanden na datum van het tenaamstellen (deze datum vindt u op uw kentekenbewijs van de caravan of camper). Voor een specifiek termijn van uw merk, kijkt u in het onderhoudsboekje van uw caravan/camper.

Bij voorkeur uiterlijk binnen 7 dagen.

U mag ook altijd eerder komen als wij hebben laten weten dat de caravan/camper klaar is.

Van maandag t/m vrijdag tot 16.30 uur en op zaterdag tot 11.30 uur.

Als u schade heeft aan uw caravan of camper moet daar soms een expert voor langskomen om de schade te beoordelen. Maar wanneer komt de expert eigenlijk? Dat is een vraag die wij helaas niet kunnen beantwoorden. De expert is namelijk niet in dienst van Campolife, maar van uw verzekeraar. Uw verzekeraar schakelt de expert in om de schade op te nemen en een rapport op te stellen. De expert bepaalt zelf zijn planning en werkwijze. De expert kan een dag van tevoren bellen dat hij naar Campolife komt. Hij geeft vaak geen specifieke tijd door, maar een tijdsblok waarbinnen hij verwacht langs te komen. Wij hebben geen invloed op het rooster van de expert. Als u wilt weten wanneer de expert komt, dan moet u dus naar uw verzekeraar bellen. Uw verzekeraar heeft het contact met de expert en kan u misschien meer informatie geven. Wij begrijpen uiteraard dat het vervelend is om te moeten wachten op de expert.

Wij kunnen alleen een vochtmeting uitvoeren voor de 3 merken waar wij dealer van zijn.

De kosten kunnen per jaar verschillen. De aangegeven prijs is voor 2024:

 • Dethleffs € 135,-
 • Knaus       € 135,-
 • Fendt        € 99,-

Voor alle bovenstaande onderhoudsbeurten geldt dat dit exclusief klein materiaal en extra arbeidstijd is. Dit gaat altijd in overleg met u.